Itaalia küpsis cantucci

aprill 21, 2017

Kastetuna korraks jahedasse muskaatveini, mandlilikööri või kangesse kohvisse on cantucci parim kaaslane täiusliku õhtusöögi lõpetamiseks. Soovitav on küpsised lauale tuua koos kohviga, vastasel korral võib juhtuda, et mõni agaram külaline on viimase kui cantucci enne lahkumisnapsu põske pistnud

Maitse- ja koostisained:
  • 150 g Mandel
  • 225 g Suhkur
  • 3 tk Muna

  • 0,5 tk Sidruni riivitud koor

  • 1 pits Amaretto
  • 125 g Või
  • 12 g Küpsetuspulber
  • 400 g Nisujahu

  1. Kalla pehme või ja suhkur tainamasinasse ning töötle ühtlaseks.
 Lisa sidrunikoor ja munad ning lase masinal töötada, kuni saad ühtlase massi. Sega jahu 
ja küpsetuspulber ning kalla masinasse. Kõige lõpuks sega taignasse liköör ja mandlid.

  2. Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga.
 Puista töölauale veidi jahu ning vormi tainast jahuste käte abil 4 küpsetusplaadi pikkust tainarulli.
 Tõsta rullid, võrdse vahega küpsetusplaadile. Küpseta 180˚ C ahjus 30-35 minutit.
 Võta küpsetusplaat ahjust, lõika soojad pätsid 2 cm laiusteks tükkideks.
 
  3. Alanda kuumus 150˚ C ja tõsta saadud küpsised ettevaatlikult uuesti küpsetusplaadile ning pane umbes 25 minutiks tagasi ahju. Jälgi aegajalt küpsiste väljanägemist.
 Valmis cantuccid on keskelt kreemikaskuldsed ning servadest kuldpruunid.
 Tänu vähesele niiskusesisaldusele säilivad cantucci küpsised õhukindlas purgis paar nädalat.
  4. Sellest kogusest toorainest saab umbes 800 g küpsiseid.

  

Sulle võib veel meeldida

0 kommentaari