Sidruniküpsis

aprill 23, 2017

Mõni kevad tagasi, istutasin pottidesse sidrunheina taimed. Tänu piisavalt pikale, päikesepaistelisele suvele, sirgusid neist lopsakad taimed. Lisaks siirupile, valmis sellest Aasia maitsetaimest ületalve jagu suurepärast teematerjali. Kuuma õhtujooogi kõrvaseks tundus parima valikuna sidruniküpsis. Vahemere küpsiste varamust leidsin selle, itaallaste klassikalise retsepti. Pehme sisu ja suhkrune pealispind, sobisid oivaliselt mahedalt hapuka sidrunheina teega

Maitse- ja koostisained: 

  • 320 g Jahu
  • 90 g Suhkur
  • 1 tk Muna
  • 1 tk Suure sidruni mahl ja riivitud koor
  • 150 g Või 
  • 12 g Küpsetuspulber 
Lisaks tavalist suhkrut ja tuhksuhkrut, milles küpsiseid veeretada
  1. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja sidrunikoor ning vahusta edasi ja lisa sidrunimahl ja jätkates segamist lisa aegamööda jahu ja küpsetuspulber. 
  2. Valmis taigen pane vähemalt 1 tunniks külmikusse jahtuma. Nüüd vooli taignast kreeka pähklist veidi väiksemad pallid, veereta neid suhkrus ja seejärel tuhksuhkrus. Aseta küpsetusplaadile ja küpseta 180˚ kuumuses 12 minutit. 
  3. Kui on iseloomu, lase küpsistel puhata ja naudi neid järgmisel päeval.
Antud kogusest saab umbes 65 küpsist (750 g).

Sulle võib veel meeldida

0 kommentaari