Tort Tiramisu

aprill 21, 2017

Sarnaselt paljude teiste maitsvate roogade ja lihtsalt heade asjadega, konkureerivad ka tiramisu esmavalmistaja aule mitmed piirkonnad ja seda mitte ainult Apenniini poolsaarel. Kõige levinum ja tõepärasem lugu juhatab ikkagi Itaaliasse, möödunud sajandi 60-datesse aastatesse. Treviso kondiitiri Roberto Linguanotto restoranis töötas kaunis kondiitriõpilane Francisca Valori-Tiramisu. Sellele kenale naisele ja tulevasele suurepärasele kondiitrile, meister oma originaalretsepti pühendaski. Siit aga leiad minu lemmiku


Maitse- ja koostisained:

  • 6  tk Munakollane
  • 400 g Suhkur
  • 500 g Mascarpone
  • 800 g Vahukoor
  • 500 ml Espresso (või 6 tl lahustuvat kohvi lahustatud 500 ml vees)
  • 4 sl Konjak või rumm
  • 400 g Lady fingers küpsis 
  • 70 g Kakao pulber
Serveerimiseks 150 g maasikaid ja väheke kohviube.
  1. Vahusta munakollased suhkruga kreemjaks. Selleks aseta kauss kergelt segatud suhkru ja munakollastega kuumale veevannile. Vispelda ühtlase kreemja konsistentsi tekkimiseni.
  2. Lisa mascarponele vähehaaval munakollase segu ja sega kuni saad ilma klimpideta, ühtlase konsistentsi. Lisa vahustatud koor ja sega põhjalikult. 
  3. Sega omavahel espresso ja 6 sl konjakit. Kasta küpsis konjaki-kohvi segusse ja aseta ükshaaval vormi, kuin põhi on kaetud. Kalla peale pool kreemist. Kata kreem teise kihi küpsistega ja kata ülejäänud kreemiga. 
  4. Aseta tiramisu jahedasse 3-4 tunniks (veelgi parem üleöö). Enne serveerimist kata kakaopuudri kihiga. Aseta tiramisule maasikasektoreid ja terveid kohviube ning paku külalistele.
Tordi valmistamiseks läheb vaja spetsiaalset eemaldatavat metallvormi, kuid ausalt öeldes maitseb kausis valmistatud maius täpselt samamoodi. Sellest tordist jätkub umbes 25 külalisele. 

Sulle võib veel meeldida

0 kommentaari