Spinati-ricottatäidisega ravioolid

aprill 15, 2017

Maailma eri kultuurides kannavad need, täidetud taignamoodustised erinevaid nimetusi. Ravioolid, pelmeenid, mantid, hinkaalid, vareenikud, dim sum ja palju muud. Varieerub suurus, kuju ja valmistamismeetod, kuid üldjoontes on tegemist sama toiduga. Isegi Eesti taluköögis leidub vaste ravioolidele, "pommid" ehk jahutaignasse peidetud tükk soolast sealiha. Jätame hetkeks Eesti talutoidu ja läheme uuesti laia maailma. Kokkuvõtteks võib öelda, et nime ja päritolu üle on lubatud vaielda, kuid antud retseptis on taldrikul eelkõige ricottatäidisega ravioolid ja siis alles kohupiimatäidisega pelmeenid

Ravioolitainas:
  • 3,5 dl Durum nisujahu
  • 3 tk Muna
  • 2 sl Oliivõli
Täidis:
  • 1-2 sl Oliivõli 
  • 1 tk Hakitud sibul
  • 400 g Spinat
  • 350 g Ricotta
  • 30 g Riivitud parmesan
  • 1 tk Muna
  • Jahvatatud muskaat, sool ja pipar
  • Serveerimiseks väheke riivitud parmesani ja sulavõid
  1. Taigna valmistamiseks kuhja lauale jahu. Tee keskele süvend ja löö sinna munad, seejärel lisa oliiviõli. Sega algul kahvliga ja hiljem näpi tainas käsitsi ühtlaseks ning sõtku 5–7 minutit kergelt jahusel laual. Sõtkumise tulemusel muutub tainas elastseks ja läikivaks. Mähi taignapall kilesse ja aseta vähemalt pooleks tunniks külmikusse seisma. Valmista senikaua täidis.
  2. Prae sibul ja seejärel spinat. Lase spinat sõelal kuivaks nõrguda(võid ka kätega kaasa aidata, et vedelik korralikult eralduks). Sega juurde sibul, ricotta, riivitud parmesan ja lahtiklopitud muna ning maitsesta võrdlemisi tugevalt.
  3. Kõige lihtsam on tainast valmistada pastamasinaga. Viimase puudumisel rulli pool tainakogusest kergelt jahusel pinnal umbes 1,5 mm paksuseks kandiliseks tükiks. Lõika  tainatükk 10 cm laiusteks ribadeks. Toimi sarnaselt ka teise tainapoolega. Pane iga 4-5 cm kohta 1 tl täidist.
  4. Pintselda täidise vahed kergelt veega ning kata teise tainaribaga. Suru kergelt näppudega, et üleliigne õhk eemalduks ja ravioolid koos püsiks. Kõige lihtsam on kasutada ka spetsiaalseid ravioolivorme.
  5. Keeda ravioolisid, soolakas vees, umbes 3-4 minutit. Tõsta sõela abil kuumale taldrikule, nirista ravioolidele sulavõid ja puista peale riivitud parmesani.





Sulle võib veel meeldida

0 kommentaari