Pizza pepperoni

aprill 15, 2017


Kuigi võtmesõnaks pizza puhul on ehtne pizzaahi, võib ka kodustes tingimustes suurepärase tulemuseni jõuda. Tõeliselt maitsvaks muudab selle roa värske ja kvaliteetse tooraine kooskõla. Reegel "vähem on rohkem" kehtib ka pizza puhul. Minu variatsiooni teemal "Pizza pepperoni" leiad siit

Tainas 
  • 400 g Pizzajahu(ilma pärmita)
  • 100 g Durum nisujahu
  • 15 g Presspärm
  • 10 g Sool
  • 10 g Suhkur
  • 325 ml Vesi
  • 20 g Oliivõli
Kate
  • 180 g Pizza tomatikaste
  • 250 g Riivitud mozzarella
  • 1/2 tk Punane sibul 
  • 150 g Pepperoni salami(või muu väheke teravam salami)
  • 2-3 võrset Värske pune
  • Kuivatatud pune, basiilik, riivitud parmesan
  1. Kalla jahud taignamasinasse. Sega vesi, pärm, suhkur, õli ja kalla jahu hulka. Lase masinal töötada vähemalt 10 minutit, lisa sool ja lase masinal töötada veel 5 minutit. Kata kauss niiske rätiku või kilega ja lase tunni jagu kerkida, kuni taigen on mahult kahekordistunud.
  2. Vormi taignast kolm palli, kata rätikuga ja jäta veel kerkima. Lõpuks puista tööpinnale veidi jahu ning rulli (või vooli näppudega) pallidest pizzapõhjad. 
  3. Määri põhjale tomatikaste, puista kuivatatud pune ja basiilik ning näpuotsaga riivitud parmesani. Lisa kiht riivitud mozzarellat, sellele salami- ja sibulaviilud.
  4. Küpseta hästi kuumas, vähemalt 250° C ahjus( soovitavalt pizzakivil ja alumisel siinil) 6-7 minutit.
  5. Võta ahjust, lõika pizza kaheksaks sektoriks ning nirista peale veidi oliivõli, lisa värske pune lehti ja naudi. 
3 pizzat

Sulle võib veel meeldida

0 kommentaari