Peedipüreesupp röstleiva ja toorjuustuga

aprill 13, 2017

Tõeline tervisepomm vahustatud kitsepiima ja rosmariiniõliga. Kõrvale must röstleib toorjuustu ning murulauguga.
Lusika jagu mädarõigast, õun ja apelsin lisavad supile iseloomu. Kellel kõigest sellest väheks jääb, võib röstleivale, värske küüslauguga, mehist mekki lisada

Koostis-ja maitseained:

  • 500 g Punapeet
  • 180 g Sibul
  • 120 g Kartul
  • 1 tk Hapu õun
  • 2 tk Apelsin
  • 900 ml  Köögiviljapuljong
  • 3-4 sl Oliivõli
  • 1 sl Riivitud mädarõigas
  • Sool, pipar, värske rosmariin
Rosmariiniõli ja vahustatud piim
  • 50 ml Oliivõli
  • Meresool, rosmariin
  • 150 ml Kitsepiim
Röstleib
  • 120 g Toorjuust
  • 2-3 sl Hakitud murulauk
  • 5 viilu Must leib


  1. Koori punapeet ja sibul ning lõika sektoriteks. Nirista üle oliivõliga, maitsesta soola, pipraga. Viska peale paar värsket rosmariinioksa. Rösti 200° C ahjus kuniks peet on parajalt pehme.
  2. Aseta röstitud peedid ja sibul paksu põhjaga potti. Lisa kooritud, tükeldatud kartul ning õun, kahe apelsini mahl, mädarõigas ja puljong. Keeda tasasel tulel paarkümmend minutit. Püreesta supp, maitsesta soola, pipra ning vajadusel väikese koguse riivitud mädarõikaga. Hoia kuni serveerimiseni soojas.
  3. Supikõrvaseks rösti leib ja sega toorjuust hakitud murulauguga. Rosmariiniõli tarbeks haki värske rosmariin, uhmerda pisut koos meresoolaga ning lisa õli.
  4. Serveeri suppi vahustatud kitsepiima, maitsestatud õli ja värske rosmariinioksaga. Kõrvale paku röstleiba toorjuustuga.

5 portsjoni

Sulle võib veel meeldida

0 kommentaari