Pizza Margherita

aprill 15, 2017


Tõeline Itaalia klassika, mille sünnilugu on nii ilus, et seda lihtsalt peab uskuma. Räägitakse, et 1889. aastal, kui Itaalia kuninga Umberto I abikaasa, kuninganna Margherita Napolit külastas, valmistas kuulus pagar  Raffaele Esposito talle Itaalia rahvusvärvides pizza. Kuninganna oli vaimustuses roa ilust ja maitsest. Tänapäeval kiidavad Napoli pizzameistri retsepti inimesed igast maailma nurgast. Siit leiad minu versiooni Pizza Margherita'st
Tainas 

  • 400 g Pizzajahu
  • 100 g Durum nisujahu
  • 15 g Presspärm
  • 10 g Sool
  • 10 g Suhkur
  • 325 ml Vesi
  • 20 g Oliivõli
Kate

  • 180 g Pizza tomatikaste
  • 3 tk Tomat
  • 1 tk Basiilikutaim
  • 250 g Riivitud mozzarella
  • 12 tk Kirssmozzarella pall
  • Kuivatatud pune, riivitud parmesan

  1. Kalla jahud taignamasinasse. Sega vesi, pärm, suhkur, õli ja kalla jahu hulka. Lase masinal töötada vähemalt 10 minutit, lisa sool ja lase masinal töötada veel 5 minutit. Kata kauss niiske rätiku või kilega ja lase tunni jagu kerkida, kuni taigen on mahult kahekordistunud.
  2. Vormi taignast kolm palli, kata rätikuga ja jäta veel kerkima. Lõpuks puista tööpinnale veidi jahu ning rulli (või vooli näppudega) pallidest pizzapõhjad. 
  3. Määri põhjale tomatikaste, puista kuivatatud punet ning näpuotsaga riivitud parmesani. Lisa kiht riivitud mozzarellat, tomativiilud ja basiilikulehed.
  4. Küpseta hästi kuumas, vähemalt 250° C ahjus( soovitavalt pizzakivil ja alumisel siinil) 6-7 minutit.
  5. Võta ahjust, lõika pizza kaheksaks sektoriks ning lisa igale  sektorile väike poolitatud mozzarellapall ja basiilikuleht. Nirista peale veidi oliivõli ja naudi. 
3 pizzat

Sulle võib veel meeldida

0 kommentaari