Pizza Margherita
aprill 15, 2017
Tainas
- 400 g Pizzajahu
- 100 g Durum nisujahu
- 15 g Presspärm
- 10 g Sool
- 10 g Suhkur
- 325 ml Vesi
- 20 g Oliivõli
- 180 g Pizza tomatikaste
- 3 tk Tomat
- 1 tk Basiilikutaim
- 250 g Riivitud mozzarella
- 12 tk Kirssmozzarella pall
- Kuivatatud pune, riivitud parmesan
- Kalla jahud taignamasinasse. Sega vesi, pärm, suhkur, õli ja kalla jahu hulka. Lase masinal töötada vähemalt 10 minutit, lisa sool ja lase masinal töötada veel 5 minutit. Kata kauss niiske rätiku või kilega ja lase tunni jagu kerkida, kuni taigen on mahult kahekordistunud.
- Vormi taignast kolm palli, kata rätikuga ja jäta veel kerkima. Lõpuks puista tööpinnale veidi jahu ning rulli (või vooli näppudega) pallidest pizzapõhjad.
- Määri põhjale tomatikaste, puista kuivatatud punet ning näpuotsaga riivitud parmesani. Lisa kiht riivitud mozzarellat, tomativiilud ja basiilikulehed.
- Küpseta hästi kuumas, vähemalt 250° C ahjus( soovitavalt pizzakivil ja alumisel siinil) 6-7 minutit.
- Võta ahjust, lõika pizza kaheksaks sektoriks ning lisa igale sektorile väike poolitatud mozzarellapall ja basiilikuleht. Nirista peale veidi oliivõli ja naudi.
3 pizzat
0 kommentaari