Sibulamoos

aprill 15, 2017

 
Parajalt tuline moos külmal talveõhtul. Kaaslaseks kitsejuust ja näkileib

Maitse- ja koostisained:


  • 1 kg Valge sibul
  • 2 tk Loorberileht
  • 1 tk Kuivatatud tšillipipra kaun
  • 35-40 ml Rapsiõli
  • 250-300 ml Vein “Põltsamaa kuldne”
  • 30-40 ml Õunaäädikas
  • 300 gr Suhkur
  1. Haki sibulad viiludeks ja kuivatatud tšillikaunad peeneteks ribadeks(võib koos seemnetega). Kuumuta suurel pannil õli, lisa tšilli, loorberilehed ja sibulad.
  2. Prae(kuid ära pruunista) madalal kuumusel 20 minutit, kuni sibulad on pehmed. Lisa vein ja õunaäädikas ning keeda kokku. Nüüd kalla sisse suhkur ning keeda madalal kuumusel veel 20-30 minutit.
  3. Valmis moos vala steriliseeritud purkidesse. Parima maitse saad, kui moos on nädalapäevad seisnud ja maitsed ühtlustunud.

Minu jaoks on sibulamoosi parim kaaslane kitsejuust ja näkileib, kuid miks mitte, proovida ka teisi vaikuid.


Sulle võib veel meeldida

0 kommentaari