Roheline pizza
aprill 30, 2017
Mõned toidud sünnivad hetkeemotsiooni ajel. Nii ka roheline pizza. Kui vaim on külaliste tulekuks valmis, küll siis külmkapist midagi leiab, millega sõpru üllatada. Nii nägi ilmavalgust roheline pizza
Tainas
Tainas
- 400 g Pizzajahu
- 100 g Durum nisujahu
- 15 g Presspärm
- 10 g Sool
- 10 g Suhkur
- 325 ml Vesi
- 20 g Oliivõli
- 150 g Kitsejuust
- 12-16 tk Marineeritud küüslauguküüs
- 20 g oliivõli
- 250 g Riivitud mozzarella
- Lambasalat ja karulauk
- Kuivatatud pune, riivitud parmesan
- Kalla jahud taignamasinasse. Sega vesi, pärm, suhkur, õli ja kalla jahu hulka. Lase masinal töötada vähemalt 10 minutit, lisa sool ja lase masinal töötada veel 5 minutit. Kata kauss niiske rätiku või kilega ja lase tunni jagu kerkida, kuni taigen on mahult kahekordistunud.
- Vormi taignast kolm palli, kata rätikuga ja jäta veel kerkima. Lõpuks puista tööpinnale veidi jahu ning rulli (või vooli näppudega) pallidest pizzapõhjad.
- Nirista põhjale oliivõli, puista kuivatatud punet ning näpuotsaga riivitud parmesani. Lisa kiht riivitud mozzarellat.
- Küpseta hästi kuumas, vähemalt 250° C ahjus(soovitavalt pizzakivil ja alumisel siinil) 6-7 minutit.
- Võta ahjust, lõika pizza kaheksaks sektoriks ning lisa igale sektorile kitsejuust, marineeritud küüslauguküüned ja lambasalat ning väheke hakitud karulauguga segatud oliivõli.
3 pizzat
0 kommentaari