Pardirind kapsapiruka ja mustsõstra kastmega
mai 15, 2017- 2 tk Pardi rinnafilee
- 10 g Mesi
- Sool
- Pipar
- 2 dl Punane vein
- 1 tl Mesi
- 100 ml Pähkliliköör
- 10 g Kuivatatud must sõstar
- 25 g Või
- 250 g Lehttaigen
- 500 g Hapukapsas
- 100 g Toorsuitsupeekon
- 1 tk Muna
- 3-4 spl Suhkur
- 0,5 dl Vesi
Kuumuta ahi 200° C. Rulli lehttaigen, pane sellele toorsuitsupeekoniga praetud hapukapsas, keera rulli, määri lahtiklopitud munaga ja küpseta kuldpruuniks(umbes15-18 minutit).
Lõika pardifilee nahale sälgud, maitsesta soola ja pipraga ning aseta nahapool all külmale pannile. Prae madalal kuumusel, kuni rasv on eraldunud ja nahk krõbedaks muutunud. Kalla üleliigne rasv pannilt ja hoia seda juhuks, kui on soov ahjukartuleid teha. Prae pardifilee teine pool ning seejärel määri fileed meega ja pista 6-8 minutes 200° C ahju. Mähi valmis fileed fooliumi ja jäta lõikelauale järelvalmima.Kalla kuumale praepannile vein ja mustsõstrad, redutseeri kuni kaste paksneb. Lisa mesi ja pähkliliköör ning pista kastmele leek otsa. Võta kaste pliidilt ja viimasena sega sisse või.
Lõika rinnafilee, mitte liiga õhukesteks viiludeks ja serveeri kapsapiruka ning kastmega.
PS! Vigastuste ennetamine
Sain taas kinnitust, et ahjust tasub kuuma panni võtta pajalappide või rätikuga. Viimati hoidsin tulist metalli paljakäsi Parima Pagari saatest. Nüüd siis uuesti...ajalugu kordub ja jälle on nädala jagu vasaku käega hakkimist kindlustatud.
0 kommentaari