Toscana tort
jaanuar 21, 2018Tordi põhi
- 200 g Lehttainas
- 70 g Nisujahu
- 60 g Suhkur
- 2 tk Muna
- 60 g Või
- 0,5 tk Vanillikaun
- 2 tk Munakollane
- 60 g Suhkur
- 20 g Maisitärklis
- 250 ml Piim
- 0,5 tk Vanillikaun
- 250 ml 35% koor
- 10 g Suhkur
- 100 g Šokolaad (70% kakaosisaldus)
- 50 g Vedel glükoos
- 100 ml Vesi
- 50 g Suhkur
- 40 ml Maraschino
Rulli lehttaigen 22X26 cm suuruseks ristkülikuks. Vältimaks taigna liigset kerkimist toksi taigen kahvliga täkiliseks. Puista üle vähese krisstallsuhkruga ja küpseta 200° C ahjus 12-15 minutit.
Sulata šokolaad veevannil, lisa vedel glükoos ja vooli ühtlaseks massiks. Aseta toidukilesse ning jäta toatemperatuurile tahenema.
Biskviitaigna valmistamiseks, löö soojas vees seisnud munad vahustamisnõusse, lisa suhkur, vanillikaunast kaabitud seemned, vahusta 10-15 minutit. Sõelu sisse jahu ja piimjaks sulatatud või. Küpseta 180° C ahjus 20-25 minutit.
Kondiitrikreemi valmistamiseks kuumuta piim. Teises nõus vispelda munakollased, suhkur, vanillikaunast kaabitud seemned, maisitärklis ja paar supilusikat piima ühtlaseks. Vala segu ettevaatlikult piima hulka, sega pidevalt, kuni saad paraja konsistentsi. Tõsta nõu pliidilt ja jahuta.
Keeda veest ja suhkrust siirup. Jahtunud siirupisse vala pits Maraschinot.
Lisa koorele suhkur ja vahusta.
Tordi kokkupanemiseks aseta lehttaignast põhi kandikule, kata poole koguse kondiitrikreemiga, tõsta sellele biskviit ja niisuta siirupiga. Biskviidikiht omakorda kata teise poole keedukreemiga ja seejärel vahukoorega.
Šokolaadimass rulli taignarulli või pastamasina abil nii õhukeseks, kui võimalik. Kata kogu tort šokolaadiplaatidega.
0 kommentaari