Empanadillas de carne
oktoober 03, 2020
Empanadillas de carne...üritasin lihataskute nimetust koduselt suupäraseks tõlkida. Ei õnnestunud. Tegelikult pole sellest suuremat lugu, toidu tuum peitub maitses. Need koka poolt koduseks tuunitud, Hispaania frititud pelmeenilaadsed tooted(oh seda kolesõna "...laadne toode") mekkisid oivaliselt. Asendasin veiseprae koduahjus suitsutatud lambalihaga. Loota võib, et viimase puudumisel kõlbab ka Maarjamaa läbiküpsenud notsu. Samas, kergelt terava tšillipasta ning tomatikastmega rikastatud suitsune lambaliha kuldseks küpsenud tainataskus, sobis pokaali tummise punaveiniga oktoobrikuu sooja sügisilma märksa mõnusamalt.
Tainas- 3 spl Oliivõli
- 3 spl Piim
- 3 spl Punane vein
- 100 gr Jahu
- Sool
- 200 gr Suitsutatud või ahjus küpsetatud lambaliha
- 1 dl Tomatikaste
- Worchestershire kaste (paar tilka)
- Tobasco kaste (paar tilda)
- Sool
- 1 l Fritüürõli
- 1 Lahtiklopitud muna
Enne töö kallale asumist ava pudel head, tummist Hispaania veini ja jäta ootele. Täidise valmistamiseks aja liha läbi hakkmasina peene sõela, lisa tomatikaste, paar sortsu Worchestershire ja Tobasco kastet ning soola. Kun maitsed paigas võid ennast esimese lonksukese veiniga premeerida
Taina jaoks sega vedelad koostisained, lisa sool ja jahu. Sõtku, kuni saad pehme ja siidise taina. Aseta tainas tunnikeseks külmikusse puhkama. Lihataskute valmistamiseks rulli tainas hästi õhukeseks, lõika sellest 7 cm diameetriga ringid, aseta keskele täidis, pintselda ääred lahtiklopitud munaga ning suru servad kahvliga kokku. Mugavam on kasutada spetsiaalset vormi. Samas, iga uue koduse katsetuse tarbeks inventari ostmine võib lõppeda tõdemusega, et köögis jääb liikumisruumi väheks. Tulles tagasi lihataskute juurde on jäänud ainult õli kuumaks ajada, lihataskud kuldpruuniks küpsetada ning mõne minutiga on tükike päikselist Hispaaniat teie köögis. Voila' valmis ta ongi...ära unusta, et enne töö kallade asumist avasid veinipudeli, kutsu sõbrad külla ja naudi sooja sügisilma.
0 kommentaari