RICOTTA GNOCCHI

juuli 20, 2021

 

Mis on gnocchid? Mäletate klimbisuppi kooli sõõklas, siniseks keedetud kana ja suurte sibulatükkidega. Vot need klimbid tolles supis ongi gnocchid. Samas, kui klimbid kleepusid kurgu lakke nagu kliister, siis gnocchid on sametiselt pehmed ja sulavad suus. Serveerida võib seda pastarooga täpselt niisuguse kastmega, nagu pähe tuleb, või mille komponendid turult, aiast, külmikust pihku satuvad. Võis röstitud salvei, seente- või väheke terava, tšillit sisaldav tomatipõhise toidulisandiga gnocchid...võtad taldrikutäie pastat, valad pokaali veini, istud trepile õhtupäikese kätte ja elu nagu basiilik, õitseb ning lõhnab.
Gnocchi
  • 170 g ricotta
  • 40 g pastajahu
  • 30 g riivitud parmesan
  • 2 tk munakollane
Esmalt veendu, et külmikus leiduks pudelike kerget ja värsket Pino Grigio´t. Viimase puudumisel lahenda probleem enne järgmiste tegevuste kallale asumist.  
Olulised ettevalmistused tehtud, kalla ricotta kaussi, lisa munakollased ja sõtku ühtlaseks. Lisa jahu, riivitud parmesan ning sõtku veel väheke aga mitte liiast. Liigse töötlemisega valmivad pehmete gnocchide asemel sitked klimbid. Jaga saanud tainas neljaks. Puista lauale näpuotsaga jahu ning vormi-veereta käte abil pöidlajämedused tainarullid. Lõika rullidest sõrmeotsa pikkused gnocchid, tõmba-rulli kahvliga gnocchidele triibud(nii hakkab kastet valmis gnocchidele paremini külge).
Aja vesi keema, lisa sool, kalla sisse gnocchid ja keeda, kuni gnocchid pinnale tõusevad. Tõsta vahukulbiga taldrikule, nirista üle vähese oliivõliga. Kuna suurem töö tehtud, võid esimese jao õlgkollast Pino Grigio pokaali valada. 
Gnocchide edasine saatus sõltub sööja eelistustest ja tujust. Võib serveerida kohe, tomatikastme ja basiililkuga või praadida ehk ... asi on maitses. Ära unuta, värsket pastarooga on patt üksi nautida! Seda enam, et avatud sai pudel Pino Grigio't.




Sulle võib veel meeldida

0 kommentaari